NAC test

Jeg deltager i Nordic Aktivitets Contest på så mange bånd som muligt, men på min QTH er det ikke muligt at have antenner og paraboler oppe til alle bånd. Så i øjeblikket er jeg “kun” QRV på 144 – 432 og 1296 MHz.

På 144 MHz sidder der en 10 element DK7ZB yagi i 6,5 meters højde. Det er tilstrækkeligt til at kunne deltage, men ikke nok til at gøre sig gældende i top tre. Men muligheden for at deltage er der, og så må jeg hygge mig med det.

432 MHz er lidt bedre, der er min 23 element DK7ZB placeret i 8 meters højde, og så begynder jeg at komme fra af hustagene i nabolaget. Det kan mærkes, og mine placeringer er noget bedre end på 144 MHz.
dette bånd har altid været min farvorit, mindre støj, og man kan lave kontakter ud på de samme distancer som på 144 MHz.

1296 MHz er et sjovt bånd, men der skal ikke fedtes med antennerne, for så laver man ikke ret mange forbindelser. Jeg har en 70 element yagi fra “Antennas and Amplifiers” Den har 21 dbd gain, og er meget spids, så der skal arbejdes meget med rotoren for at ramme nogle stationer.
Mine resultater på 1296 MHz giver mig placeringer i top tre, det er ret sjovt med en antenne i kun 9 meters højde.

Når man ikke har mulighed for at få antennerne fri af hustagene, og andre forhindringer der ligger før kimningen, så bliver rækkevidden begrænset, men benytter man sig af flyreflektioner, så bliver mulighederne meget bedre.